Ajans.az xəbər verir ki, bununla belə, daha az yayılmış, lakin çox qiymətli bir seçim var - ördək əti. Unikal qida xüsusiyyətlərinə və dadına görə daha çox diqqətə layiqdir. Ördəyin niyə pəhrizinizə böyük bir əlavə ola biləcəyini və onu necə düzgün bişirəcəyinizə baxaq. Biokimyaçı və qidalanma mütəxəssisi Anna Divinskayanın fikrincə, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərində isə təxminən 1,3 mq dəmir var. Dəmir sağlam qan və güclü toxunulmazlıq üçün vacib elementdir, buna görə də ördək anemiyanın qarşısını almağa və ümumi bədən tonunu yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Bir çox insanlar səhvən ördəyin yağlı bir məhsul olduğuna inanırlar. Əslində, yağın çox hissəsi dəri altında cəmləşib, asanlıqla çıxarılır. Dəri olmadan ət pəhrizə çevrilir və eyni zamanda beyin və ürək-damar sisteminin işini dəstəkləyən sağlam yağ turşularını - omeqa-3 və omeqa-6-nı saxlayır. Bundan əlavə, ördək normal maddələr mübadiləsi və sinir sisteminin sağlamlığı üçün cavabdeh olan B vitaminləri ilə zəngindir. Ördək xüsusilə kimlər üçün faydalıdır? Ördək əti xüsusilə aktiv həyat tərzi keçirən insanlar üçün tövsiyə olunur: idmançılar, fiziki işçilər və tez-tez yorğunluq hiss edənlər. Tərkibindəki yüksək dəmir və balanslaşdırılmış yağ tərkibi sayəsində ördək məşqdən sonra daha tez sağalmağa kömək edir və yüksək enerji səviyyəsini saxlayır. Dəmir çatışmazlığı anemiyası üçün də faydalıdır, vacib mikroelementlərin çatışmazlığını doldurmağa kömək edir.