Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir.
News24.az xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərində isə təxminən 1,3 mq dəmir var.
Dəmir sağlam qan və güclü toxunulmazlıq üçün vacib elementdir, buna görə də ördək anemiyanın qarşısını almağa və ümumi bədən tonunu yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Bir çox insanlar səhvən ördəyin yağlı bir məhsul olduğuna inanırlar. Əslində, yağın çox hissəsi dəri altında cəmləşib asanlıqla çıxarılır.
Ördək əti xüsusilə aktiv həyat tərzi keçirən insanlar üçün tövsiyə olunur. İdmançılar, fiziki işçilər və tez-tez yorğunluq hiss edənlər. Tərkibindəki yüksək dəmir və balanslaşdırılmış yağ tərkibi sayəsində ördək məşqdən sonra daha tez sağalmağa kömək edir və yüksək enerji səviyyəsini saxlayır. Dəmir çatışmazlığı anemiyası üçün də faydalıdır, vacib mikroelementlərin çatışmazlığını doldurmağa kömək edir.
Aqil