
Son tədqiqatlara əsasən, emal olunmuş ətlər – xüsusilə kolbasa, sosiska, vetçina kimi məhsullar – 8 növ xərçəngin yaranma ehtimalını artırır. Bu nəticəyə müxtəlif ölkələrin səhiyyə təşkilatları və alimləri gəlib. Əsas səbəb isə bu məhsulların tərkibindəki nitratlar, duz, kimyəvi qatqılar və yüksək temperaturda bişirmə texnologiyasıdır.🔬 Tədqiqatlar göstərir ki, bu məhsullar:Bağırsaq xərçəngiMədə xərçəngiPankreas xərçəngiAğız boşluğu və boğaz xərçəngiQida borusuAğciyərProstatDəri xərçəngi riskini artıra bilər.🍽️ Gündəlik həyatımızda çox istifadə olunan bu məhsulları minimuma endirmək, əvəzinə təbii qidalar — təzə ət, tərəvəz, paxlalılar və meyvələrə üstünlük vermək tövsiyə olunur.✍️"Ulusum".az
Diqqət Çəkənlər
Demi Murun Həyatla Mübarizə Hekayəsi
Qəlbin Səsinə Çevrilən Alət – Balaban - VİDEO
“Mədəniyyət Dalğası” layihəsinin növbəti qonağı Əməkdar jurnalist Asya Hacızadədir.