Şokoladda sağlamlığa müsbət təsir göstərən çoxlu sayda maddə var. Bu barədə ABŞ-ın Milli Biotexnologiya İnformasiya Mərkəzinin yeni araşdırmasına bildirilib.
Manset.az xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, tədqiqata görə, şokolad iştahı tənzimləməyə və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edən dopamin, serotonin və endorfin kimi bəzi neyrotransmitter sistemləri zəngindir.
Çiy kakao, ürəyə qan axını yaxşılaşdırdığı, qan təzyiqini və iltihabı azaltdığı və hətta xolesterin səviyyəsini normallaşdırdığı düşünülən bitki birləşmələri olan flavanol tərkibi sayəsində ürək üçün faydalıdır. Şokolad həmçinin təbii stimullaşdırıcı olan kofein və teobromin sayəsində beyin fəaliyyətini gücləndirə bilər.
Yeganə