Təbiətin bizə bəxş etdiyi möcüzələrdən biri olan tut yarpağı təkcə meyvəsi ilə deyil, yarpaqları ilə də şəfa mənbəyidir.
Sağlamlığını təbii yollarla qorumaq istəyənlər üçün tut yarpaqlarının diqqətəlayiq faydaları var.
Medicina.az tut yarpaqlarının bilinməyən faydalarını təqdim edir:

Qan şəkərini normada saxlayır
Tut yarpaqları tərkibindəki xüsusi komponentlər sayəsində qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir. Buna görə şəkər xəstələri tərəfindən xüsusilə seçilir. Mütəxəssislər yeməkdən əvvəl tut yarpağı çayının içilməsinin qan şəkərini nəzarətdə saxlaya biləcəyini bildirir.
İmmunitet sistemini gücləndirir
Antioksidantlarla zəngin olan tut yarpaqları orqanizmi zərərli maddələrdən qoruyur. Mövsümi keçidlərdə tez-tez xəstələnənlərdənsinizsə, tut yarpağı çayı tam sizə uyğun ola bilər.
Xolesterolu azaldır
Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, tut yarpaqları pis xolesterolu azaltmağa kömək edə bilər. Daimi içildikdə ürək sağlamlığını qorumağa kömək edir.
Soyuqdəymə üçün mükəmməldir
Tut yarpağı çayı boğaz ağrısı və öskürək kimi soyuqdəymə əlamətlərinə qarşı da çox təsirlidir. İlıq içildikdə həm rahatlayır, həm də sağalma prosesini sürətləndirir.
Həzmi sakitləşdirir
Liflə zəngin olduğu üçün həzmi asanlaşdırır. Xüsusilə qəbizlik problemi olanlar üçün təbii bir həll ola bilər.
Aygün
Medicina.az